La Yuriesfera AltaBloggers: Directorio de Blogs para Bloggers comentaris: La crisi

dilluns, 12 de desembre del 2011

La crisi


- 22.5.12. La classe dominant sempre aprofita les #crisis x enfortir els seus privilegis.

- 18/2/12. "No hay más cera que la que arde". Traduït a economia: entrem en recessió. Aprofitem x a fer revolució.

- 3/2/12. Sembla que la “comunitat internacional” aprofitarà els retalls per a financiar la guerra contra Iran.


- 2/2/12. Ja és de ingenus pensar que amb unes quantes lleis noves superarem la crisi. En realitat es tracta de guanyar temps fins que escampe la tempesta.


- El sistema capitalista sols funciona quan hi ha un creixement superior al 3% del PIB. Però, no es pot créixer eternament, oi?

- Visca el decreixement! Així se traiem tots la màscara.


- El empleo ni se crea ni se destruye: se transforma. Divisió del treball ja!

- Visca la crisi que desperta consciències!

- Acomplir el protocol d Kyoto suposa decreixement, oi?

- Els mercats sempre han estat i han manat.

- No us cregueu que amb estes reformes i les que vinguen anem a solucionar res.
Des de què he nascut, sempre hem estat de reformes i per contra continuem amb les mateixes crisis, però ara pitjor perquè no tenim la mateixa cobertura social que en el 95 (on també hi hagué un 20% d’atur).
Esta dictadura del capital es basa en el creixement continu, sense parar, sense planificar. O siga que a esperar a créixer per damunt del 3%, amb el permís de la resta de països, que estan per la mateixa labor.

- Zapatero dixit: "la democracia tiene sus tiempos y sus formas ...". ¡?,entre elles pel que es veu no està previndre les crisis i guardar per al dia de demà. Hem passat, quasi sense adonar-nos, d’unes xifres d’atur “tècnic” (7%) a una barbaritat (20%).
- Una de les vessants d'esta crisi és el “perill” de la volta al socialisme a l'Europa de l'Est: no s'han covert les espectatives de la població i cal fer un “pla Marshall”. Per això Merkel ho vol tot control·lat al sud i a l'oest.

- Si continuem demanand més inversió, és que no hem entés res de la crisi. Hem arribat al final del cicle del creixement, i si no creixem no podem endeutar-nos. Altres països produeixen més barat que nosaltres i perjudiquen les nostres exportacions. El 3er Món també té dret a créixer.

- Macrocosmos i microcosmos. L'ésser humà arriba un punt en què deixa de créixer físicament. El mateix passa amb la societat. El creixement físic seria el PIB. Amb una economia planificada no hauria de ser un drama que el nostre PIB no augmente any rere any.

- Europa és més que esta crisi del deute. El que passa és que els governants/capitalistes pensen que Europa és d'ells. Però nosaltres podem refundar Europa cap al socialisme quan vullguem.

- RIP: L'Estat del Benestar, mentre durà fou de gran profit per a alguns, altres molt contents i uns pocs prou escèptics.

- Haurem de pensar en una economia que no genere rics.

- Amb una economia planificada, les despesses podrien igualar-se als ingressos.

- Al cap i a la fi, els especuladors són uns professionals autónoms. L'àutèntic roï de la pel·lícula és el sistema capitalista.

- Ja és qüestió de fe pensar que hi ha una eixida capitalista a la crisi.

- salgado (ministra d'economia isquent) diu 'ningú no podia saber l'abast d'esta crisi'. Però molts sabiem que des de els anys 80 o més enrere les empreses existïen gràcies als prèstecs dels bancs.
- El suposat manteniment de l'estat del benestar és l'escusa perfecta x fer retallades salarials.

- La Crisis: visión marxista 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada